9 Haziran 2016 Perşembe | By: YeniAy M.

Ötekiler - Tılsımın Ateşi




"Ademkızı Reşha, kendini cinler alemindeki savaşın ortasında bulacak."


KÜNYE
Yazar Asuman Sarıtaç
Yayıncı: Librum Yayınları
Sayfa450
Baskı Yılı: 2016

TANITIM BÜLTENİ

Masmavi gözlerindeki parlaklık göz alıcıydı. Evin içinde belirdiğinde Reşha aynen bıraktığı yerde oturmuş, iki elini yüzüne kapatmış hüngür hüngür ağlıyordu. Hiç sesini çıkarmadan ayakta öylece bekledi. Reşha bir süre sonra ellerini yüzünden çekerek ağlamaktan şişmiş olan ve kan çanağına dönen gözleriyle Sarika'ya baktı. Karşısında duran mavi gözlü cin oldukça heybetli görünüyordu. Uzun boylu, iri kıyım olan Sarika'nın üstünde boydan boya parlak beyaz inciler dizilmiş uzun yeşil renkli bir elbise, belinde sade beyaz bir kuşak, başında ortası yeşil renkli, kenarları beyaz olan bir sarık vardı. Ellerinin arkaya doğru kavisli olması değişik bir görüntü vermişti. Uzun siyah saçları, sarığının altından omuzlarına dökülüyordu. Reşha titreyen bir ses ile konuştu. "Lütfen bana zarar verme, Allah'ın hakkı için bana dokunma, lütfen!" dedi. Sarika'nın masmavi gözlerinden inci gibi üç damla yaş düştü.
Çemberdeki Adem Kızı olarak yayınlanan hikaye, Tılsımın Ateşi ile devam ediyor. Peşin peşin söylemem gerekir ilk kitap ile ikinci kitabın ilk kısmı aynı. Yani iki kitap birleştirilmiş gibi görünüyor. Bu yüzden ilk kitabı almadan doğrudan bu kitabı alsanız da olur.

Seri olan kitap, Reşha'nın tüm ailesini kaybedip hayata küsmesinden sonra yanlışlıkla öldürdüğü siyah kabile cinlerinden birinin akrabalarının intikam ateşi ile kıza saldırması ile başlıyor. Beyaz kabile cinlerinin sonraki lideri olan Sarika'nın yıllar evvel kıza cinlere özgü çemberini hediye etmesi sayesinde cinlerin saldırısından kurtulur. Reşha da böylece ister istemez cinler alemine çekilir çünkü Sarika, cinler için çok kutsal bir şeyi vermiştir ve bu ömründe sadece bir kere yapabileceği bir şeydir.

Sarika, Reşha'yı korumak için kabilesine götürür. Fakat kıskanç kardeşinin ihaneti yüzünden beyaz ve siyah cin kabileleri savaş ile burun buruna gelir. Sarika'nın kardeşi Mişa da Reşha'ya korumasını sunacaktır. Ortada bir kehanet vardır ve ademkızı Reşha, bu kehanetin tam ortasındadır.

Cinleri bilir duyarız ve ilgimizi çektiği de bir gerçektir. Cinlerin, insanların dünyasına müdahil olduğu hikaye, film çok olmuştur ama insanların, cinler alemine müdahil olduğu hikaye ve film hiç hatırlamam. Kitap, bize bunları sunmakta. Ha cinlerden falan korkuyorsanız orası başka ama siz yine de bir şans verin. :)

Genel olarak kitabı beğendim, zaten ilkini de beğenmiştim. Konusu çok ilgi çekici ve benim de kafamdan böyle konu geçmişti zamanında. Sonu beklediğimiz gibi bitti ama ben belki bir umut diye düşünmeden geçmedim. Yazık yani... Mişa Mişa... :) Kim bu 3. çemberi verecek olan? Bunu yeni kitapta göreceğiz inşallah. Kitap baya fena bir şekilde bitti, nasıl toparlanacaklar bekliyoruz. :)

Eleştirim de var elbet; konuşmalar biraz fazla uzun kaçıyor. Yani karakterler gereksiz uzunlukta konuşuyor. Yani 1,5 sayfa konuşan vardı. Bu bir kitap için iyi değil. Bize ders verecek ise bunu öyle bir kurgu ile yapmalı ki az ve öz konuşarak ve bize hissettirmeden yapmalı yoksa okuyucu sıkılır bu durumdan, hoşlanmaz. Bu tavsiyeyi ünlü bir yazardan aldım, siz yazarlarımıza da tavsiye ederim. :)

Yeni kitapta görüşme dileği ile inşallah... Hayırlı Ramazanlar.



           (Soluk renkli fiyat, etiket fiyatıdır. Üstündeki ise internet fiyatıdır.)