19 Aralık 2015 Cumartesi | By: YeniAy M.

Ötekiler - Çemberdeki Adem Kızı -



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

"Bu aleme girmeye cesaretiniz var mı?"

KÜNYE

Yazar: Asuman Sarıtaç
Yayıncı: Truva Yayınları
Sayfa: 168
Baskı Yılı: 2015
Reşha tam bir şok yaşadı. "Anlayamadım, adam dün öldü mü yani, garip bir şekilde derken nasıl ölmüş ki?" diye hayretle sordu. -Evet, kızım olayın nasıl olduğunu kimse bilmiyor, müezzinin minareden aşağıya nasıl düştüğünü hiç kimse görmemiş, ama adamcağızın boynunda derin tırnak izleri varmış, bedeninin her yeri kesiklerle doluymuş. Sanki ağır bir işkenceden geçmiş gibiymiş. Bu hale nasıl geldiğini, minareden aşağıya ne şekilde düşmüş olabileceğini, bu kesiklerin ve tırnak izlerinin nasıl oluştuğunu bir Allah'ın (c.c) kulu da anlayamamış. Jandarmalar bile adamın cesedinin halini görünce...

Tanıtım yazısı, içerik hakkında çok bilgi vermiyor. Yine de kitabın türü ve sizin neyle karşılaşacağınızı az çok kulağınıza çıtlatıyor. Ben ilk önce konusuna değinmek istiyorum.

Reşha, bir trafik kazasında, ailesini kaybedene kadar mutlu ve huzurlu bir yaşam süren sıradan bir kadındır. Ailesinin ölümü ile yapayalnız kalmıştır. Aylarca psikiyatrik ilaçlar ile ayakta kalmaya çalışsa da buhranlı ruh halinden kurtulamamış ve yaşayan bir ölü gibi ömrünü sürdürmeye devam etmiştir. Bir gece ansızın, evine gelen iki cin ile, yaşamı ciddi bir şekilde değişecektir. Reşha, kendisinden gizlenen geçmişi ve aile kökleri ile yüzleşecektir. 

Konusu itibari ile oldukça ilgi çekici bir kitap. Daha önce bu konuyu işleyen kitap okumamıştım. Elime geçen kitapların çok azı bu kadar farklı bir içeriğe sahiptir. Aslında benim de zaman zaman aklıma gelen bir konu idi cinler alemi. Yine de kafamda daha olgunlaşmış bir hikaye yoktu. Yazara öncelikle böyle farklı bir konuyu böyle hoş bir şekilde işlediği için, teşekkür etmek isterim. Filmi yapılacak bir kitap aslında. Dili de akışkan ve betimlemeler yerinde. Karakterin ruh hali çok iyi yansıtılmış. Zaten birkaç saat içerisinde bitirebileceğiniz bir kitap. Şahsen hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Duyduğuma göre bu kitap seri olacakmış. Sonunun nasıl bittiğini düşünür isek merak ettim sonraki kitabı nasıl bağlayacak. O son, gerçek bir son muydu karakterlerimizden birinin misal. :P

Yalnız kitapta olumsuz eleştirdiğim iki konu var. İlki imla bozuklukları. İkincisi de karakterin buhranlı halinin boğucu döngüsü çok uzun süre işlenmiş, tamam o ruh hali güzel yansıtılmış ama bize fazla uzun süre göstermiş. Sürekli yatan kalkan bir insanı okumak iyi değil. Hali ile kurgu heyecanında bir düşüklüğe sebep olmuş.

Sonraki kitaplarda heyecan ve gizemin tavan yaptığı bir kitap bekliyorum. Siz kitap severlere de cinlerden korkmuyor iseniz eğer, bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bence konu itibari ile olağan dışı. ;)

Sevgiler.

Puan: 10/7

Kitap Fiyatı: 12 TL