30 Aralık 2017 Cumartesi | By: YeniAy M.

Dikkat Güldürür!



KÜNYE

Yazar: Kader Güneş
Yayıncı: Az Kitap
Sayfa: 128
Baskı Yılı: 2017 
TANITIM BÜLTENİ


Adamın biri doktora gitmiş. Doktor muayene etmiş ve bizimki sormuş: — Ne oldu Doktor Bey? Ne kadar ömrüm kaldı?” Doktor cevaplamış: — 10…
Bizimki sormuş: — Ne 10’u doktor bey, gün mü, ay mı, sene mi?” Doktor: — 9, 8, 7, 6...”


Öğretmen, Ayşe’ye sormuş: - Hiç yemin eder misin Ayşe?
- Vallahi billahi etmem öğretmenim.


İki kişi balık tutuyordu. Yalnız biri, tuttuğu küçük balıkları torbaya bırakıyor, büyük balıkları suya geri atıyordu. Bu durum, yandaki balıkçının dikkatini çekti. Dayanamadı sordu:
— Yav arkadaş, sen deli misin? Neden balığın küçüğünü torbaya, büyüğünü suya geri atıyorsun?
Adam cevap verdi: — Kızartma tavam küçük.


Temel’in evinde temizlikçi kadın temizlik yaparken birden fare çıkmış. Kadın bağırmış. Temel’in eşi de fareyi görünce eşine seslenmiş: —Temel, fare, fare! Temel eşine cevap vermiş:
— Beni niye çağırıyorsun hanım, ben kedi miyim?


Öğrenci tahtada, öğretmenin sorduğu soruyu yapıyordu. Öğretmen uyardı: - Yanlış yapıyorsun!
- İyi de öğretmenim madem sonucu biliyorsunuz, beni neden uğraştırıyorsunuz?


Okul bitmiştir fakat Temel’in karnesinde zayıflar cirit atmaktadır. Bunu gören babası: “Bu ne biçim karnedir, değil beş, dört bile yok! Atatürk senin yaşındayken sınıf birincisiydi.” der.
Temel, bunun üzerine:
- Biliyrum oni baba. Sen de şuni unuttin; Atatürk senun yaşundayken de cumhirbaşkanuydi!

Gülmek Bedava kitabıyla bizleri temiz mizaha davet eden Kader Güneş ablamın bir nevi devam kitabı niteliği taşıyan Dikkat Güldürür kitabı da ilki gibi temiz mizah ile yola devam etmekte. İlki daha çok internet şakalarının derlemesi iken 2. kitap ağırlıkta fıkra derlemesi olarak beğenimize sunuluyor.

Mizahın, insan psikolojini rahatlattığı ve stresten uzaklaştırdığı bilinen bir gerçektir; stres de günümüzün psikolojik hastalıklarının hatta fiziksek hastalıklarının bir kısmına hatta belki de bir çoğuna neden olan bir olaydır. Bu açıdan mizahın varlığı hayatımızda önemli bir yeri var. Lakin küfür ve bel altı ile yapılan şakaların ve anlatılan fıkraların kişiye pek bir şey katmadığı gerçektir. Ayrıca ahlaki açıdan da kişi/leri yozlaştıran bir şeydir. Bilhassa belli yaştaki gençleri/çocukları bu tarz sözde mizahlardan korumamız gerekiyor.

İşte bu yüzden Gülmek Bedava ve Dikkat Güldürür! gibi temiz mizah anlayışı ile yolan çıkan kitapların kıymeti daha bir önem arz eder hale geliyor. Bu hassasiyetle yaklaştığı için Kader GÜNEŞ ablama ve onun gibi temiz mizah ile güldürmeyi amaçlamış herkese teşekkürleri bir borç bilirim. 😊

Doğrusu ikinci kitabın kapağını daha çok sevdim, ayrıca kalınlığı da ilkinden daha fazla. Elimdeki kitapta bir köşede küçük bir baskı hatası var ama o kadar kusur, kadı kızında da olur. Bir de fıkralarından birinde tarihsel bir hata var ki tarih delisi bir insan olarak demezsem olmaz. 😋



                                      (Soluk renkli fiyat, etiket fiyatıdır. Üstündeki ise internet fiyatıdır.)