24 Ocak 2016 Pazar | By: YeniAy M.

Olmaz Diye Bir Şey Yoktur!



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


"İnandığı şeyi yapan insanın enerjisi asla tükenmez. Tolstoy"


KÜNYE

Yazar: Şerife İncel
Yayıncı: Uğur Tuna Yayınları
Sayfa: 172
Baskı Yılı: 2015

Bazen insanlar istedikleri olmayınca, fakat(ları) çok olur.
Çaba gösterdiniz mi?
Ne kadar mücadele ettiniz?
Ya da ne kadar istediniz?
Gözyaşı döktünüz mü hiç?
Çaresizliği hiç yaşadınız mı?
Ya da başkalarının olmaz(lar)ına boyun mu eğdiniz?
- Hayal kurma boş yere olmaz o mu dediler?
- Sen hayallerde geziyorsun çok mu film izledin
- Bırak bu boş işleri.
- Paran var mı bu işleri parasız nasıl yapacaksın?
- Sen yapamazsın.
- Senden adam olmaz.
- Ne zaman gerçeğe döneceksin?
- Güldürme beni son çare bu mu şimdi?
- Elindekilere sahip çık yeter.
- Seni hep kandırırlar bu kafayla
-Sen de çok iyi niyetlisin ama hayat öyle değil
Bu dünyada kimseden hayır gelmez. Kimseye güvenme.
Bunlara benzer ne kadar olumsuz cümle varsa ve size söylenmişse bu laflar; üzülmeyin ve bilin ki boş yere sizdeki cevheri göremiyorlardır.
Kişisel gelişim bölümüne giren bu kitapta yazarımız, bizlere bu hayatta istediğimiz şeyleri yapabileceğimizi güzel örnekler ve yollar ile anlatmış. Kitabın ismi de zaten içerik hakkında çok şey anlatıyor. Benim "İmkansız diye bir şey yoktur." düsturumun farklı bir söyleniş şekli işte.

Yazar baymadan, sıkmadan, çok ayrıntıya girip boğmadan bize maddeler halinde güzelce nasıl hareket edip, düşünmemiz gerektiğini anlatmış. Karamsarlıktan uzak, olumlu bir bakış açısı ve yapabileceğinize inanarak ve en önemlisi Allah'a sığınıp, dua ederek ve sabır ederek, vesveselere kulak vermeden yolunuzda kararlı bir şekilde yürümeniz gerektiğini tavsiye etmiş. Bunları belirtirken de gerek kendi yaşamından gerekse tanıdığı insanların yaşamından örnekler vererek de desteklemiş.

Şahsen yazarımızın değindiği her bir noktaya katılıyor, imzamı atıyorum. Mutlu olmak ve başarılı olmak sandığımız gibi imkansız ve zor değildir ama bu demek değildir ki başarılı olmak zahmetsiz bir yoldur. Aksine zahmet edeceksiniz; emeksiz ekmek olmaz. Ama siz bir adım atıp ilk engelde pes ediyorsanız zaten kalben o işi başarmayı dilemiş bile değilsiniz. Yazar kitapta aşık olmak ile hoşlanmak arasındaki farkı çok açık bir şekilde belirtmiş; aşk vazgeçmeyip, kaybetmemek için uğraşmaktır; hoşlanmak ise... bugün beğenirsin üç gün sonra vazgeçersin... Kalben dilediğiniz şeye aşık mısınız yoksa sadece hoşlanıyor musunuz? Buna karar vermek gerek önce. Yani maymun iştahlı mısınız?

Mutluluk ve başarı yolunda kendinize nasıl tenkitlerde bulunmanız gerektiğini, yanlış düşüncelerinizi nasıl olumlu düşüncelere çevireceğinizi anlaşılır, sade bir dil ile anlatmış yazar. Bilhassa sürekli karamsar ve umutsuzluk içerisinde iseniz, size hususi tavsiye ederim. Bu kitabı okursanız hiçbir şey kaybetmezsiniz, aksine çok şey kazanırsınız.

Kitabın tek kusuru; devrik cümlelerin akışkanlığı biraz etkilemiş olması.

Şerife Hanım'a bu güzel kitabı okuma fırsatı verdiği için can-ı gönülden teşekkür ederim. :)

Puan: 10/9

Fiyat: 15 TL.