1 Aralık 2015 Salı | By: YeniAy M.

Yazarlığın 'De' Hali



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

"Bir yazarın anılarından yazarlık..."


KÜNYE

Yazar: Deniz Üstüngel Süer
Yayıncı: DKY
Sayfa: 208
Baskı Yılı: 2015

Yazmayı seven, birikimlerini kâğıt üzerinde görmek isteyen, İyi olan, güzel olan, doğru olan her şey karşısında sevinen, duygulanan, Düşündüklerini, hislearini paylaşmak isteyen,Deneyimlerini aktararak gençlerin yaşamını kolaylaştıran,Anılarını yazarken tarihe ve tarihçilere de ışık tutan,Öykü, roman, şiir, sinema, tiyatro, deneme gibi eserlerin insanı insan etme yolundaki katkısını bilen,Duygulanmaktan korkmayan, düşünmekten kaçmayan,Barıştan, birlik ve beraberlikten yana olan,Tüm insanları yazmaya davet ediyorum. İyi olanı, güzel olanı. doğru olanı gördüğünde rahatsızlık, huzursuzluk duyan, sağlıklı olmayan düşünceler ve duygularla kalemi eline alan, barış, birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak yerine ayırma, bölme çabasında olan kişileri de yazmamaya...

Kitap, çekilişte kazandıklarımdan biri. Mart ayında yayınlanmış. Birkaç aydır elimdeydi, fırsat bugüneymiş. İsmine bakınca hemen yazarlık konusunda, daha doğrusu yazma teknikleri konusunda bilgi veren, öğretici bir kitap gibi gelmişti. Bu yüzden çekilişe katılmıştım. Tam olarak öyle bir kitap değil. 

Kitap, Deniz Hanım'ın yazarlık konusundaki yaşam tecrübelerini aktardığı bir dizi olay serisinden oluşuyor. Kendisi tiyatro yazarı, bu yüzden roman yazarı olmamış olması da benim için ikinci yanılgı oldu. :D Ama sanmayın ki kitap öylece anılardan ibaret, hali ile değersiz bir kitap! Aksine, unutmayın ki her anı bir tecrübe ve her tecrübe bir bilgidir. Deniz Hanım çok hoş bir üslup ile anılarını aktarırken, almasını bilene de yazmakla ilgili tavsiyelerde bulunuyor. İlla ki açık seçik yazmasını da istiyorsanız, kitabın sonlarında öykü vs. yazmakla ilgili birkaç teknikten bahsediyor. Sıfırdan başlayanlar için güzel bir öğüt maddeleri de var. Onun resmini çekip FB sayfamda yayınlamak da istiyorum aslında.

Kitabın içeriğinde çöp adam çizimleri ile anlattıklarını yer yer karikatürize etmiş yazar. Oldukça şirin ve eğlenceli buldum. Hatta sayfaları çevirdikçe gözlerim sırf o resimleri aradı desem yeridir. Belki yazar, çizmeye yeteneği olmadığını düşünebilir ama bunu yapmaya devam etmesini tavsiye ederim. İş olarak değil hobi olarak; anılarını veya anlatmak istediklerini bu şekilde karikatürize etsin. :)

Sayın Deniz Hanım'a bu güzel kitap için teşekkür ederim. Bilhassa kendisinden imzalı olarak almak ayrı bir şereftir.

DİPÇE: Devrik Cümleler ile ilgili bir diyeceğim var hocama. Hocam, günlük yaşamımızda karışık cümleler kurarız, haklısınız. Lakin bunu yapma sebebimiz; Türkçe dil bilgisini adam gibi bilmememizden kaynaklı. :D Bu yüzden sakın ola ki kendinize haklılık payı çıkartmaya kalkmayın; Suzan Hanım haklı! :D :D :D 

Saygılar, sevgiler, selametle... (Benim meşhur üç S'li vedalaşmam :D )


Puan: 10/8(neden 2 puan kırdığımı söylemeyeceğim, hayır. :D )

Kitap Fiyatı: 15 TL