20 Kasım 2015 Cuma | By: YeniAy M.

The Boss



UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

"Türk işi Elli Ton"


KÜNYE

Yazar: Gizem Oslu
Yayıncı: Puslu Yayınları
Sayfa: 514
Baskı Yılı: 2015(1.Baskı)


Breath ve Adam... Birbirine zıt; iki zıt hayatı yaşayan iki genç... Breath, istekleri ve hayalleri ailesi ve çevresi tarafından bastırılmış bir kızdır. Mezuniyetinden bir iki sene sonra ayakları üzerinde durup, güçlü bir kişilik sergilemek istemektedir ama özgüveni pek olmayan biridir. Bir süredir çok sevdiği kuzeni ile yaşamaktadır. Üstüne üstelik bir de ailesi boşanma aşamasındadır. 

Breath, iş görüşmesi için gittiği büyük bir holding'de, gelecekte patronu olmasını umduğu adamın gözleri önünde ölmesi ile hem berbat bir gün geçirmiştir hem de iş şansını sonsuza kadar kaybetmiştir. Kısa günün karı misali o gün patronun oğlu Adam ile tanışmış ve ilk andan itibaren etkilenmiştir. Eve geri döndüğünde, kuzeni onu cesaretlendirip, cenazeye gitmesi gerektiği konusunda ikna eder ve Adam, kızın bu davranışından etkilenerek; ona hem sekreterlik hem de asistanı olması için teklifte bulunur. Adam oldukça katı ve sert bir patron olacağını hatta bundan daha fazlası olacağının sinyalini verir ve bunun karşılığında 10 bin dolar maaş teklif eder.

Adam, sadist kişilikli, sekse düşkün bir adamdır. Breath ise masum kişilikli, cinsel deneyimi olmayan bir kızdır. Adam için Breath, bir iki gecelik eğlence olacak iken hayatının merkezi olmaya başlar ve sonunu ikisinin dahi göremediği bir ilişki başlar...

Kurgulama fena değil. Dil ve akışkanlık gayet yerinde. Sıkmıyor. Sıkılmadan okuyabiliyorsunuz. Yazarın yazma yeteneği var. Şüphesiz. 

Daha önce Gözlerindeki Canavar serisinden bahsetmiştim. Kitabın Elli Ton serisinden esinlenmiş olduğunu açıkça belirttim. Bu kitap ise tam anlamı ile Türk İşi Elli Ton olmuş. Tabi tek kitaplık. Açıkçası bir kitaptan ilham almak ile onu kendi fantezine göre yeniden yazmak arasında dağlar kadar fark var. Wattpad'in güzel yanlarından biri, yazan kişinin bunu düşünmeden rahatça yazabilmesi. Fakat çok okunanlara girip sükse yapınca yayınevleri fırsatı kaçırmayıp kitaplaştırmak için anlaşma imzalatmışlar. Kimse ayağına gelen böyle bir fırsatı, tabii olarak, reddetmez. 

Sorun şu ki Adam ve Breath, bizim Christian ve Anastasia ikilisinin ta kendisi. Bu kitapta bu ikiyi farklı isimlerle, farklı bir senaryo ile görüyoruz ama temel hikaye aynı. Belki biraz fazla tepkili gelebilirim size ama aşk adı altında hangi kitaba el atsam seks dolu bir elli ton ile karşılaşır oldum. Bıktım, usandım. Ne yapabilirim? Lütfen hayalleriniz seks üzerine değil, masum aşk üzerine olsun. Zira yazdığınız aşk değil, şehvet ve ihtirastır. Aşk ile karıştırmayın!

Ayrıca direk ve direkt; tabi ve tabii arasındaki farklı bilmeyen arkadaşlar, roman yazmayı bırakın kompozisyon dahi yazmazlar ise sevinirim. Onu geçtim, bu hataları görmeyen editörler, editörlük yapmasınlar. Galiba editörlerin tek işi noktalama işaretleri ile uğraşmak?...Ya da onlar da bilmiyorlar farkı. Birkaç sene evvel bir köşe yazarının bu konuda şikayet vardı. Bir Türkçe öğretmeni(!) tabi ve tabii'nin aynı şey olduğunu iddia etmiş, farkı bilememiş... Bu yüzden yazarımız yanlış anlamasın, kendisini rencide etmeye çalışmıyorum. Sadece yazıyor ise öğrenmesi gereken şeylerden biri dil bilgisi olduğunu bilmesi gerekir. Çünkü hikayesini bu dil ile anlatıyor ise hakim olması gerekir. Noktalamalar çok önemli değil, editör halleder zaten. Ama dediğim gibi cümle kurarken seçtiği kelimeler, akışkanlık vs. güzel. Türkiye'de yaşayan bir Türk yazar olarak İngilizce bir isim ve hikayenin kahramanlarının Amerikalı vs. olması.... Bu da ayrı bir eleştiri konusu. Kurgu orta hallinin üstünde. İleride yazmaya devam ettikçe geliştireceği bir kapasitesi var. Ama tekrar ediyorum, ilham almak ile fanteziyi yeniden kurgulamak farklı şeyler.... Kitabı tavsiye eder miyim? Size kalmış. Size bir şey katar mı? Hayır.

Puan: 10/5

Kitap Fiyatı: 19 TL