21 Kasım 2015 Cumartesi | By: YeniAy M.

Aşk Yağmuru




UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


Bağlanmaktan korkan bir adam... Ve tanıdığı herkesi kalbine alan bir kadın...

KÜNYE

Yazar: Jill Shalvis
Yayıncı: Nemesis Yayınları
Sayfa: 350
Baskı Yılı: 2014(1.Baskı)


Brady, orduya bağlı çalışan kiralık bir askeri pilottur. Hayatını sabit bir yer olmadan, kimseye veya hiçbir şeye bağlı olmaksızın yaşamayı tercih etmektedir. Bir gün üvey kardeşlerinin ısrarı üzerine, yolu küçük bir kasabaya düşer. Kasaba arabasına çarpan Lilah ile tanışınca, ilk andan itibaren ondan hoşlanmaya başlayacaktır. Oysa bu duygular Brady için çok yeni ve terstir. Lilah ise kasabada hayvan barınağını işletmekte, hayvanlara düşkün, veteriner olmak isteyen bir kızdır. Üniversitede yaşadığı kötü bir deneyimden sonra uzun ilişkileri olmamıştır ve Brady onun için ilgi çekici bir erkek olarak, kısa bir süre ilişki yaşamak isteyeceği türden biridir. Fakat zaman ilerledikçe, ilişkileri cinsel ihtiyaçlarını karşılamanın ötesine geçecektir ve Brady'nin de o zaman bir karar vermesi...

Jill Shalvis, Best Seller dediğimiz En Çok Satanlar listesinde olan bir yazar bayanmış. Genel olarak aşk kitapları üzerine yazıyor gibi görünmekte. Eğer diğer kitapları da bu kitabı gibi ise doğrusunu söylemek gerekir ise Amerika'da çok satanlara girmek oldukça kolaymış. Seksi bir kadın ve seksi bir erkeğin aşk adı altında seks yaşantısını anlatın yeter. Elbette güzel anlatma beceriniz de olması gerekir.

Kitap kaliteli bir içerik barındırmıyor ama yazmakta üstat birinin elinden çıktığı açık seçik ortada. Dil akışkanlığı yerinde. Sıkmıyor o açıdan. Kitapta aşka dair hiçbir şey yok aslında. Sadece şehvet ama elli ton serisi kadar sayılmaz. Onun kadar çılgın değil. Basit, ufak tefek şeyler. Açıkçası iki karakterin arasındaki bağlanma ne ara nasıl gerçekleşti, anlamadım. Yani ufak bir iki işaret olsa da genel olarak karakterlerin birbirlerine karşı duygularının ne zaman tavan yaptığı falan belli olmuyor. Yazar, bize o duygu ve düşünceleri yansıtmamayı seçmiş. Kötü bir seçim. Kurguda eksikliğe sebep olmuş. 

Genel olarak heyecan verici, çok eğlenceli saatler yaşattığını söyleyemem. Fakat yine de hakkını yemeyeyim, zamanımı tamamen boşa harcadığımı falan düşünmüyorum. Bilmem daha önceki yazılarımda belirttim mi; aşk kitabını sevmem ve bu kitap, genel olarak niye sevmediğimi hatırlattı desem yeri. Herkes bir Barbara Cartland değil maalesef. O kadının tek bir romanını okudum ve müthiş bir yetenek olduğunu gördüm. Yazdıkları heyecanlıydı. Maalesef günümüzde aşk yazarlarında(!) göremediğim bir şey. Ne varsa eski topraklarda var işte. Aşkın masumluğunu koruduğu dönemlerde yaşamak lazım ki aşk kitaplarının hakkını veresin.  Gel gör ki kitaplarını sahafçılarda bulabilirim en fazla.

Maalesef günümüzde aşk ve şehvet  birbirine girmiş, karışıyor... Yazık.

Kitabı alıp almamak size kalmış, ama bilin ki öyle heyecanlı bir aşk hikayesi sunmuyor yazar. İkinci baskıyı görmeyecektir.

Puan: 10/5

Kitap Fiyatı: 22 TL