5 Mayıs 2015 Salı | By: YeniAy M.

Açlık Oyunları- Alaycı Kuş




UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


Son Savaş, Son Mücadele ve Son Kayıp... Artık her şeyin sonuna gelindi!


KÜNYE

Yazar: Suzanne Collins
Yayıncı: Pegasus
Sayfa: 416
Baskı Yılı: 2014


Bir kitap serimizin sonuna daha geldik! Katniss, ikinci kitapta arenadan kurtarılır ve bir isyanın içinde bulur kendini. 13. Mıntıka söylendiği gibi 75 yıl önce tamamen yok edilmemiştir. Hayatta kalanlar yer altına şehirlerini kurmuşlar ve yaşama savaşı vermişlerdir. Lakin toparlanmaları haddinden uzun sürmüş, ilk fırsatta isyan etmişlerdir. 

Lakin isyan ateşini daha da coşturmak, isyanı diri tutmak ve mıntıkaları birleştirmesi için Alaycı Kuşa ihtiyaç vardır. Katniss, Peeta'nın kaybı ve mıntıkasının yok olması yüzünden darmadağan olmuştur. Bu yüzden ilk başta teklife sıcak bakmasa da Başkan Snow'u yok etmek için kabul eder.

Katniss, isyanın yüzü haline gelirken mıntıkalar da onun çevresinde birleşmeye başlar ama Peeta'nın hayatta olduğunu öğrenmesi ve görünürde Başkan Snow'a destek çıkıyor olması onun için hem hüzünlü hem sevindirici bir durumdur. Çok geçmeden Peeta'nın işkence gördüğü ama bununla kalmadığı, onu canlı yayında uyarması sayesinde, anlayacaklardır. Peeta ve diğer şampiyonlar kurtarılır ama Peeta çok değişmiştir.

Katniss bir yandan sevdiği kişiyi kendine getirmeye çalışırken diğer yandan Başkan Snow'u öldürmek için harekete geçer. Lakin bu yolda kayıpları da olacaktır.

GENEL YORUMUM: Mutlu sonları severim. Geleneksel mutlu sonumuz bu kitapta da kendini gösteriyor. Lakin ne yalan söyleyeyim benim için üzücü olan kitaptaki kayıplar oldu. Hele ki birine çok çok üzüldüm. Ne gerek vardı ki? Yani o kadar gereksiz karakter dururken ne diye o? Ha, sorarım sana Suzanne!



Puan: 10/10

Kitap Fiyatı: 25

KARAKTERLER


13. Mıntıkanın lideri Alma Coin. Askeri disiplin ile yetişmiş, otoriter ve Snow'dan en az Katniss kadar nefret ediyor. Lakin Katniss'i de pek sevdiği söylenemez. Bana kalırsa Snow'dan çok farklı bir kadın değil. Nitekim Katniss'in elinden çekeceği var! ;)

Cressida. Capitol vatandaşı bir kameraman-yönetmen gibi bir şey. Katniss'i kayda alıp propaganda işini yapan bu hatun. Tipi zaten asi, asilere katılması çok şaşırtıcı değil. İşini iyi yaptığı da bir gerçek. :)