21 Mart 2015 Cumartesi | By: YeniAy M.

Muhteşem Kaos


UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.


Bazen sadece bir cevap ya da seçenek yoktur. Bazen geri dönüş olmaz. Ve bu defa mutlu son olmayacak.


KÜNYE

Yazar: Kami Garcia ve Margaret Stohl
Yayıncı: Epsilon
Sayfa: 464
Baskı Yılı: 2013

Lena ve Ethan için sorunlar bitmemiştir ve asıl sorun şimdi başlamıştır.  Abraham'ın geri döndüğü kesin bir şekilde ortaya çıktıktan sonra onun tertiplerinin ne olduğu ve bunu nasıl engel olacaklarını bulmaları gerekiyordur. Artık bir karabasan olmayan, büyücü olan Macon dayı da güçlerini keşfetmeye çalışmaktadır. Lakin bozulan dengeler, hem ölümlülerin hem de büyücülerin dünyasını olumsuz etkilemekte; büyücülerin güçlerine hükmetme sorunlarının başlamasına neden olmaktadır.

Diğer yandan hem Abraham hem de Macon deli gibi John'u ararlar. Ne tam karabasan ne de tam büyücü olan John nedir ve kimdir? sorusunun cevabını ararlarken Lena ve Ethan, Sarafine'in geçmişine dair yeni görüntüler görmeye başlarken, Ethan da bilemediği büyük bir tehlikenin içine girmiştir. Hafıza kayıpları ve daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başlaması bunun alametleridir ve görünüşe göre Amma bu durumun sebebini bilmektedir.

Amma, Ethan'ı düştüğü durumdan kurtarmak için şeytanla bile anlaşma yapmaya hazırdır. Amma'yı hiç bu kadar korkmuş ve endişeli görmeyen Ethan için ise kayıp parçaları birleştirmek ve diğer yandan teyzesi gibi görüp sevdiği Marian'ı büyücü mahkemesinden kurtarmak, ölümünü engellemek için Lena, Link ve Liv ile çaba sarf etmek zorunda kalmaktadır. 

Diğer yandan John tarafından ısırılmış ve çeyrek karabasan'a dönüşmüş olan Link de kendi güçlerini keşfetmeye çalışırken dostlarına yardım etmeye çabalar ve artık insan olan Ridley ile inişli çıkışlı bir ilişki yaşar. Link artık karabasan çekiciliği ile tüm kızları kendine hayran bırakırken, Ridley ölümlü olmanın verdiği ağırlıktan hoşlanmaz ve bu duruma bir çare olarak hapsettiği John'dan yardım alır ama sadece geçici bir çözüm olacaktır. Kısa sürede John'u odasına hapsettiğini keşfettiklerinde de Ridley kaçacaktır.

John ailesini bilmemekte ve kendisi ile ne yapılacağı hakkında en ufak bir fikri bulunmamaktadır. Tek bildiği Abraham'ın tüm büyücülerden nefret ettiği, yok olmaları gerektiğine inanmasıdır. Bunun için de John bir araç olacaktır. Koruma için tünellerde Liv ile kalmaya başlayan John, bu ölümlü kıza da bir şeyler hissedecektir ve elinden geldiğinde onlara yardım edecektir.

GENEL YORUM: Yazarlar, ilk iki kitabın temposunu bu kitapta da yakalamayı başarmış. Heyecan uyandıran tarzları ile merakla sayfaları çeviriyorsunuz. Anlatım dilleri ve kurguları her zamanki gibi güçlü ve akıcı. Yalnız demedi demeyin, bu sefer kitap mutlu sonla bitmiyor ama bu bir son da sayılmaz. Dördüncü kitaplarını çıkarttılar ama daha Türkçe'ye çevrilmediği için beklemedeyiz. :)

Benim merak ettiğim kısım, Ethan olayı. Yani kitabın kendisi değil, filmi ile ilgili bir durum. Filmde Ethan hiçbir şekilde ölmüyor ama kitapta ölüyor ve Aylar Kitabı sayesinde geri getiriliyor. Bu kitapta da bunun bir etkisini ve sonucunu görüyoruz. Filmi çekmeye devam edecekler ise bu kısmı nasıl bağlayacaklar merak ettim. :)

Kitap Okuma Önerisi:  İlk ikisini sevdiyseniz bunu da seversiniz.

Puan: 10/8


Kitap Fiyatı: 25