14 Ekim 2014 Salı | By: YeniAy M.

Rabb'in için sabret

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

"Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir." Bakara 153

 
 
 
 Uğur Koşar'ın okuduğum ikinci kitabı. :)
 
Her insan, bu hayatta sayısız sıkıntı ve dertler ile karşılaşır; engeller önünü tıkar. Kimimiz kendiliğimizden bunları aşmayı öğrenmişizdir. Zira bunun sırrına ermişizdir. Gelin görün ki çoğu insan her musibette bir isyan, bir umutsuzluk ve karamsarlık içinde kalır. Bunun sebebi de bu sırra vakıf olmamaktır. Peki, nedir bu sır? Kitabın ismine bakarak bile bu sırra vakıf olabilirsiniz.
 
Uğur Koşar, kurgusal bir dille, bize yine yapmış yapacağını. Gerçi kitabın sonuna gelince acaba kurgu değil miydi? diye de sormadan edemiyorum. :D :D :D
 
Kitapta, Zehra isimli bir genç kızımızın hayata küsmüşlüğü ve karamsarlığı içinde düştüğü durum üzerinden bize sesleniyor aslında. Yani, Zehra biziz. Bu yüzden kitabın zaman zaman size seslendiğini duyabilirsiniz. ;) İçimizdeki korkudan, sıkıntılara karşı zayıflığımızdan, sevgiye açlığımızdan tutun; duygularımızın denetiminden ve farkındalığa kadar bir çok konuya değinerek ilerliyor. Aşama aşama....
 
Kitaptan can alıcı sözlere yer vermek istiyorum.
 
"Yüreğin sen izin verdiğin için karanlık."
 
"Biz Allah'a sıkıca sarılmazsak, şeytan bize sarılır."
 
"OLUMSUZ OLANI BEN DÜŞÜNMÜYORUM, DÜŞÜNDÜREN ZİHİNDİR."
 
"Mutsuz insanlar, niyetsiz bir yola arzu ederek çıkan insanlardır."
 
"Sen olmayı hayal ettiğin sensin."
 
Kitabı bitirdiğimizde görüyoruz ki bizi mutsuz eden şey, zihnimizin "vesvese" verir gibi, olumsuz duygu ve düşünceleri kafamızın içinden haykırmasıdır. Onu dinlememeyi başardığımızda; kendimize karşı, diğer insanlara karşı olduğumuz kadar, nazik ve sevecen olsak; acımasız davranamasak kendimize, daha mutlu olabiliriz. Acımıza, sorunlarımıza odaklanacağımıza, kendimize "yapamam-edemem" demek yerine "yaparım-ederim Allah'ın izniyle," dersek daha başarılı ve mutlu olacağımızı göreceğiz.
 
İlginçtir ki insanlar gerçekten de hep olumsuza odaklanmaya meyillidir. Bir insanla tanıştığımızda, doğrudan o kişinin söylediğinin yalan olma ihtimalini, doğru söyleme ihtimalinden daha yüksek bir oran kabul ederiz. Öğretmenler bile öğrencilerin "yalancı" olduğu görüşündedir. Bunlar olumsuz düşünme ve kalıp yargılardır. Ama biz karşımızdaki hakkında değil, kendimiz hakkımızdaki kalıp yargı ve olumsuzlukları yıkmamız gerekiyor. Kitap bize bunu öğretiyor ve ne yaşarsan yaşa Rabb'in için sabret, çünkü O, bizim için, acımızın arkasına bir mükafat koymuştur. Acılar-sıkıntılar, bizi Allah'a yaklaştırır ve O'nun için sabredersek asla mutsuz olmayız!
 
Kitap Okuma Önerisi:  Hayatındaki sıkıntıları aşamayanların okuması gereken bir kitap.

Puan: 10/10


Kitap Fiyatı: 15.00