23 Eylül 2014 Salı | By: YeniAy M.

Hobbit Günü ve Tolkien Haftası



Tolkien Haftası, Hobbit Günü olan 22 Eylül’ü içeren haftadır. The American Tolkien Society tarafından 1978’de ilan edilmiştir ve o tarihten bu yana kutlanmaktadır. Bu hafta yalnızca J.R.R. Tolkien’e değil, oğlu Christopher Tolkien ve Orta Dünya kitaplarına (Silmarillion, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, Bitmemiş Öyküler ve Orta Dünya Tarihi) da adanmıştır. 2014 yılının Tolkien Haftası 21 Eylül 2014 Pazar günü başlamakta, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü sona ermektedir.

Amerika ve İngiltere’de birçok kütüphane ve kitap mağazası Tolkien Haftası için broşürler ve ilanlar hazırlamakta, okuma etkinlikleri düzenlemektedir. Eğitim sezonunun açılış dönemine denk gelen bu hafta, bazı okullarda öğrencilerin edebiyata ve kütüphanelere olan ilgisini arttırmak amacıyla kutlanmaktadır. Sanat şovları ve seminerlerle öğrencilere “Tolkien” anlatılmaktadır.


Yazının devamı okumak ve Orta-Dünya ile Hobbit hakkında bilginizi sınamak için akdivan.com sitemize bekleriz: http://www.akdivan.com/tr/icerik.aspx?hbr=136&kat=11

Eğer Orta-Dünya hayranıysanız, sizlerin de bu özel kutlamalara katılmanız kaçınılmazdır. ;) Tolkien hayranı olup da kitaplarını okumamış veya en önemlilerinden bazılarını okumamış arkadaşlarımız var. Onlar için güzel bir fırsat mevcut.

Bitmemiş Öyküler kitabı, tartışmasız, Silmarillion'dan sonra en önemli Tolkien kitabıdır. İdefix.com da #Hobbitday #Tolkienweek gününe özel, bu kitabı %50 indirimle satışa sunmuş. Orta-Dünya hayranlarının kaçırmaması gereken bir fırsat. ;)

Kitabın inceleme yazısını okumak için: http://yeniaykiraathane.blogspot.com.tr/2014/03/bitmemis-oykuler.html

Kitabı satın almak için: http://www.idefix.com/kitap/bitmemis-oykuler-j-r-r-tolkien/tanim.asp?sid=VK55TJBXM04M13KPNV5M