27 Haziran 2014 Cuma | By: YeniAy M.

Yahudileşme Temayülü

UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

 

 BUGÜN, MÜSLÜMANLARI TEHDİT EDEN BU YAHUDİLEŞME TEMAYÜLÜ NEDİR? 

 

NEDEN KURAN-I KERİM'İN ÖNEMLİ BİR KISMI YAHUDİLERİN HİKAYESİNİ BİZLERE SUNAR?

 

HZ. MUHAMMED, YAHUDİLERE NASIL BİR YAKLAŞIM SERGİLEMİŞTİR?

 

YAHUDİ TARİHİ BİZLERE HANGİ GERÇEKLERİ GÖSTERİYOR?

 

HEPSİ VE DAHA FAZLASINI BU KİTAP İÇİNDE BULACAKSINIZ!

 
Bilmeyenler için "temayül" kelimesini yalınlaştıralım; eğilim, benzeme gibi anlamlara sahiptir. Yani kitabın ismi Yahudileşme Eğilimi olarak da çevrilebilir.

KİTAPTAN:
 
"Yahudileşme Temayülü" ifadesini çözdüğümüzde karşımıza üç ayrı kavram çıkar: 1) Yahudilik, 2)Yahudileşme, 3) Yahudileşme temayülü.

Yahudilik çift cinsiyetli, yani etno-teolojik bir kavramdır. Tabiatı icabı, hem İsrailoğulları kavimine mensup olma anlamına gelen etnik kimliği ifade eder, hem de İsrailoğulları'nın dini olan Museviliğe mensup olma anlamına gelen dini kimliği ifade eder.

Yahudileşme ise, etnik ve dini menşe itibarıyla Yahudiliğe mensup olmadığı halde onlar gibi olma, onlara benzeme, onların tavır ve davranışlarını gösterme manasına gelir ki, niçin bu kavramı tercih ettiğimizi, Kur'an ve sünnetten de deliller getirerek bu kitapta açıkladık.

Yahudilik temayülü ise, sosyolojik olmaktan daha çok bireysel bir eğilimdir ve tek tek her insanda örtük bir biçimde bulunabilir. Bu temayül, her bünyede bulunup da vücut direncini kaybedince ortaya çıkan bulaşıcı bir virüs gibi, ortamını bulduğunda bir tavır ve davranış biçimine dönüşür ve bulaşıcılığı sayesinde toplumsal bir felaket halini alır. 

(Dikkat edilirse, Kuran'ı Kerim de Hz.Musa kıssası anlatılırken 'İsrailoğulları' ismi kullanılırken; Hz.Musa sonrası bu kavim için 'Yahudiler' kavramı kullanılır. Bunun da sebebi Müslüman olan Hz.Musa kaviminin, ondan sonra zaman içinde Yahudileşmiş olmasıdır.)

Aslında yazılacak çok şey var, ama kitaptan bazı sayfaları ekleyerek merak uyandırmayı tercih ederim. :)


 

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Aslında bu kitabı okumadan öncede Ümmet içindeki bazı Yahudileşme eğilimlerini görmüştüm. Tabi bunu bu isimle seslenmiyor ve durumun bu kadar ciddi olduğunu fark edemiyordum. Bazı adetler vardı ki aynı Yahudilere aitti; recm bunlardan biriydi. Buna Yahudizm diyordum. Ama kitabı okuyunca kafamdaki şeylere cevap buldum, bilinçlendim. Yahudi ve Hristiyan tarihine de önem verdim. Kesinlikle incelenmesi gereken bir durum. Sizlere de tavsiye ederim.

Kitap Okuma Önerisi: Kesinlikle okunmalı.


Puan: 10/10


Kitap Fiyatı: 10,50 TL