19 Mart 2014 Çarşamba | By: YeniAy M.

Vampir Akademisi 6- Son Fedakarlık


UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

 

BİR CİNAYET VE ARKASINDAN GELEN SON BİR MACERA...ŞİMDİLİK.

 

Beşinci kitabı nerede bırakmıştık? Ah, evet! Hiç ummadık bir şekilde Kraliçe Tatiana öldürülmüş ve katil zanlısı olarak Rose suçlanmış, tutuklanarak sarayın hapishanesine atılmıştı. Açık söyleyeceğim: kraliçenin ölümünü göremedim. Hiç beklemediğim bir şeydi. Böyle bir şeyin geleceğini fark edemedim. Yazarı tebrik ederiz. :)

Rose, hızlı bir ön mahkemeye çıkartılır. Amaç: yargılanmasına neden olacak kadar delil olup olmadığı. Avukatı ise babası Abe Mansur. Mahkeme savıcısının Rose'u suçlamak için yeterli bir elili vardır; kazığı. Bu da mahkemenin olacağının göstegesidir. Abe dahil herkes Rose'un suçlu bulunup idam edileceği yönündedir çünkü bu durum büyük kargaşaya sebep olmuştur. Strogoiler yetmezmiş gibi kraliçelrinin öldürülmesi tüm Moroileri endişelendirmiştir. 

Rose umutsuzdur ve kraliçeden, ölmeden önce, gelen bir not ile iyice afallamıştır. Lissa ise, dostunun ölmesine izin vermeyecektir. 'Rose takımı'nı toplayarak bir kaçırma tertibi düzenler. Dimitri ile kaçan Rose,  Abe'in aracılığı ile Sydne'i de yanına alarak, babasının saklanmasını söylediği yerde kalacaktır. Amaçları ise onun suçsuz olduğunu kanıtlayacak delilleri bulup, hakiki suçluyu bulana kadar Rose'un uzakta ve güvende olmasıdır. Lakin Rose öylece bekleyebilecek biri değildir. Zaten durum iyice ilginçleşir, çünkü belli ki Lissa'nın babası küçük bir kaçamak yapmıştır ve gayrimeşru bir çocuğu vardır.

Rose uykusunda Victor ve Robert ile görüşür. Victor'un fikri vardır; Lissa, kazanamayacak dahi olsa, kraliçe yarışına girmelidir. Bu, onlara zaman kazandıracaktır.  Bu sırada da Rose, diğer Drogamir'i bulacaktır ve arkadaşının hakkı olan koltuğu kazanmasını sağlayacaktır. Tabii, Victor'a güvenmek zordur. Yine de bu fikri ilk fırsatta Adrian'a söyler ve tertip uygulamaya konulur.

Rose, Dimitri ve Sydney, birlikte oradan oraya gidip, kendi görevlerini sürdürürken; Lissa, Christian ve Adrian da Abe ile birlikte kendi görevlerini sürdürürler. Lakin her şeyin sonunda onları kurtaracak olan gene Rose olacaktır; çocuğu bulacak, katili bulacak ve Lissa'ya konseyde bir koltuktan daha fazlasını verecektir....

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Şimdi, serinin son kitabı olduğu için, dikkat ederseniz öyle çok ayrıntılı bir tanıtım yapmadım. Baya şaşırtıcı ayrıntılar var ve birini dahi vermek istemem. Yazarımız sağ gösterirken sol vurmayı bir kez daha başarıyor. ;)

Seri, 6 kitap sonra, nihayet, bitti! İnsanın aklında şu soru var; Strogoiler ne olacak? Lissa'nın durumu ne? Rose ve Dimitri aşkı nereye kadar gidecek? Bunları da öğrenmek istiyoruz ama kabul etmek gerekir ki yazar, seriyi tadında bırakmış. Yine de söylemem gerek; yeni kitaplar gelebilir. Yazar bu konuda kapıyı aralık bıraktı. :)



Kitap Okuma Önerisi:  Okumak lazım. :)



Puan: 10/10


Kitap Fiyatı: 24

KARAKTERLER


Sonya Karp. Lissa ve Adrian gibi bir ruh kullanıcısı. Vladamir Akademisinde bir öğretmen. Kendisi elementi yüzünden çıldırıp, acı çektiği için, kendi isteği ile bir Strogoiye dönüştü ve ortadan kayboldu. Victor'un kardeşi Robert tarafından yeniden eski haline döndürülünce Moroi Kraliyet Sarayında, Rose ve diğerleri ile birlikte geri döndü. Mikhail ismindeki Dampir gardiyana aşık. Kan Bağı serisininde de kendisi mevcut.

Ozera ailesinin bir üyesi; Christian'ın halası. Christian, ailesi tarafından alınıp dönüştürülmek istendiğinde onlarla savaştı ve yeğenini korudu. Karşılığında da yüzünde kapanmayan bir yara ile yaşamak zorunda kaldı. Yeğenini büyüttü. Moroilerin kendilerini korumak için dövüşmesi gerektiğine inanıyor. Maalesef radikal düşünceleri onu biraz Victorlaştırmış. Kendisi Dimitri'ye aşık.