22 Ağustos 2013 Perşembe | By: YeniAy M.

Percy Jackson Titan'ın Laneti

 

UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Thalia nedense Percy'den daha havalı. Babası yüzünden mi acep? :P

Zeus'un kızı Thalia'nın yeniden canlanması ile yaşlı olimposluların yegane çocuğu artık Percy değildi. Onun gibi tehlikeli olan Thalia'da vardı. Bu sırada yeni keşfedilen iki melezin(Nico ve Bianca) varlığı, onların kampa sağ salim ulaştırılması yönünde bir görevi de ortaya çıkartır. Bu görev ise Kıvırcığa aittir ve elbette Percy ve Annabeth onu bu görevde asla yalnız bırakmayacaklardır. Bu görevde Thalia'da onlara eşlik edecektir.

Kıvırcık ve arkadaşları melezleri koruyup kampa ulaştırmaya çalışırken elbette ki saldırıya uğrarlar, uğramazlarsa olmaz. :) Bu macera sırasında Artemis ve avcıları dahil bir çok olimposlu ile tanışacaklardır. Dahası Annabeth'in babası ile de tanışma şansımız olacak. Ama büyük bir sorun vardır. Annabeth esir düşer. Arkadaşları onu kurtarmaya çalışırken de Bessie ismini taktıkları bir deniz canlısının varlığı Titan kehaneti dolayısıyla Olimpos için tehdit oluşturmaktadır ama her şey geçici de olsa yoluna girecek, Bessie Titanların elinden kurtarılacaktır. Sorun şu ki kehanetin ayrıntısından haberi olan Olimposlular Thalia ve Percy'nin yok edilmesini istiyor olabilirler ama Poseidon ve Zeus elbette buna karşı çıkmaktadırlar. Sorun şu ki Thalia yakında 16 yaşına girecektir ve Kronos tarafından cezbedilebileceğini de bu macerada göstermiştir. Bunun üzerine üvey kardeşi Artemis Thalia'yı ava katılmaya davet eder Bu sayede asla 16 yaşına basamayacak ve aynı yaşta kalarak kehanetin yükünden kurtulacaktır. Ama 2 sene sonra Percy için ne olacak? İşte bunu da iki kitap sonrasında göreceğiz. :)

Hesaplanamayan sorun işe şudur: Ablası Biancanın ölümünde Percy'i sorumlu tutan Nico, Hades'in çocuğu olduğunu gösterecektir ama artık ortalıktan kaybolmuştur. Al başa bela! :)

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Yazar, gençlik ağzı ile yazıyor. Bu yüzden gençler için son derece rahat bir dil; bir önceki kitaplarda olduğu gibi. Kitap git gide heyecanlanmaya başlıyor gibi, siz ne dersiniz? Gerçi biraz HARRY POTTER misali bir şey ama olsun.

Kitap Okuma Önerisi:  Alacaksınız yani, biliyorum. :)

Puan: 10/8

Kitap Fiyatı: 17,50


KARAKTERLER
 
 
 
Ağaç kız Thalia, Zeus'un kızıdır. Çocuk yaşlarda iken melez kampına ulaşmaya çalışırlarken ölüyor ama babası onu bir ağaca çevirerek kısmen de olsa hayatta tutuyor. İkinci kitapta post sayesinde yeniden canlanıyor ve yaşama dönüyor. Aslında bakmayın, olimposlular da kendilerince çocuklarını sevip, ilgi gösteriyor ama kendi yöntemleriyle.  Thalia kehanetin yükünü omuzlarından atmak için kardeşi Artemis'in avı topluluğuna katılmayı kabul ediyor. Bu sayede asla yaşlanmayacak!
 
Luke,Hermes'in oğludur ve babasına da hayli bir kızgındır. Hali ile tüm olimposlulara. İlk tanıştığımız Luke son derece eğlenceli, komik ve iyi bir çocuktu ama içinde sakladığı öfke ve intikam ateşi onu yanlış yönlere sürüklüyor. Gerçi bana göre öfkesinde haklı ama gösterme yöntemi yanlış. Luke tüm yanlış yönlenmelerine rağmen özünde iyi bir çocuk ve arkadaşlarına hala büyük değer ve sevgi vermektedir. Zaten bunu gösterme biçimini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Luke akıllı bir oğlan olsa da duyguları onu Kronos'un kuklası haline getirmiştir.