23 Ağustos 2013 Cuma | By: YeniAy M.

Percy Jackson Son Olimposlu

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Geldik mi serinin sonuna! Kahramanların savaşı! Kehanetin Gerçekleşmesi vs. Tüm düğümler bu kitapta çözülecek işte!

 

Kehanete göre 16 yaşına basan, üç büyük Olimposluların çocuklarından biri ya Olimpus'u kurtaracak ya da onu yok edecektir. Şu ana kadar da hayatta kalan üç büyüklerin çocukları Thalia(ki Artemise katıldığı için asla 16 yaşına basamayacak), Nico(Hades'in oğlu) ve Percy (Poseidon'un oğlu). Percy bu sene 16 yaşına basacağı için kehanetin ağırlığını daha bir üzerinde hissediyor. Melezler ise Kronos ve ordusu yüzünden büyük tehlikede. Savaş kapıya dayandı.

Percy bu kitapta babası Poseidon'un deniz altı krallığını görecek ve onunla konuşacak. Eh hali ile onun aracılığı ile nasılmış oralar biz de göreceğiz. Yalnız savaş öyle bir duruma gelmiştir ki deniz altı krallığı dahi zor durumdadır. Öyle ki bu yıpranma Poseidon'un görünümü dahi olumsuz etkilemiştir; yaşlı bir adam gibi görünmektedir. Percy için diğer kardeşi ile tanışma vakti de gelmiştir. Kendisi(Poseidon) gibi Olimposlu olan  ve babasının varisi olan Triton.

Percy melez kampına döndüğünde tavan arasındaki kahinde kehanetin tamamını öğreniyor; ölümünü. Evet, Percy bu işin sonunda ölecektir. Percy, Nico'nun yardımıyla görevini tamamlamaya çalışırken de Son Olimpos'lu ile tanışır ve ondan iyi bir tavsiye alır. Her ne kadar o an anlayamasa da. Sonrasında ise Hades'in tutsağı olsa da kurtulmayı başarmıştı. Düşünsenize, şehrin ortasında kocaman bir savaş var ve bir sürü de ölüm ama siz bunu görmüyorsunuz. Eh, olacak o kadar. Kitabın sonu hakkında bilgi vermek istemiyorum. Gerçi sonu belli de o sana nasıl ulaşıldığı konusunda bilgi vermeyeceğim.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Son kitap olmasından mıdır nedir daha heyecanlı denebilir. Ne de olsa tüm Olimposluları ve melezleri Titanlar ile savaşta göreceğiz. İnsan Luke için de üzülmüyor değil.

Kitap Okuma Önerisi:  Bu kadar yolu gelip de bu kitabı almaz iseniz ayıp olur zaten.
Puan: 10/9


Kitap Fiyatı: 21

 
Athena- Zeus-Poseidon
 
 
Hades
 
Hermes(2.filmde farklı biri canlandırıyor. Oysa bu daha iyi :D )