23 Ağustos 2013 Cuma | By: YeniAy M.

Percy Jackson Labirent Savaşı

 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.
 

Percy'nin okulda saldırıya uğramadığı bir an da neredeyse hiç yok!

 


Percy, yeni okuluna başlamıştır. Gündelik hayatını yaşamaya çalışan Percy, her zaman olduğu gibi okulda iki yaratığın saldırısına uğrar. Onun yerinde olmak istemezdim. Düşünsenize sürekli olarak her yeni okulda, her sene zırt pırt saldırıya uğrayıp duruyorsunuz. Yazık be oğlana! Okula her gün korku ile giderdim; "Acaba bugün de saldırırlar mı?" İşte bu yüzden bu melezlerin gittiği bir okulda olmalı, sadece savaş için melez kampı değil!

Saldırı sırasında, daha önce tanışmış olduğu, sisin etkisiz kaldığı bir kız olan Rachel ile tanışır. Eğer görüntünüzde bir gariplik varsa ve sis ile bunu saklıyorsanız boşa uğraşmayın, bu kız sizin gerçek halinizi görür! Okuldan kaçan Percy yolda (gene) Annabeth ile karşılaşır ve ikisi de kendini melez kampına atarlar.  Şimdi Percy ve arkadaşlarının yeni bir görevi vardır. Kronos ve adamları Labirent isimli, hemen her yere çıkış sağlayan, bir mekandadırlar. Elbette bu çıkışlardan biri de Melezler Kampı'dır.  Amaç, kronos'un bu yolu keşfetmeden kampa çıkışı kapatmaktır.

Percy bu işlere yoğunlaşsın Nico ablası ile iletişime geçmeye çalışır. Evet, kendisi ölü ama o Hades'in kızı yani ölüler ilahının! ;) Bianca'da kardeşinin yaptıklarından memnun olmasa gerek ki İris iletileri vs. ile Percy'e kardeşini gösterip durmakta. Yolculukları sırasında Percy kendini gizli bir adada bulur. Her daim kahramanlara aşık olan, adasından ayrılamayan-cezalı- güzeller güzeli Kalipso'nun adası. Percy bir süre bu kızın büyüsüne kapılsa da gitmesi gerektiğini biliyordu, bu yüzden ayrılıp kampa geri dönüyor ama Annabeth ve diğerleri onun öldüğünü düşünmektedirler. Öyle olmadığını görünce çok sevinirler elbette ;)

Labirent görevinde Percy ve arkadaşlar sisin içini görebilen Rachel isimli ölümlüyü de yanlarına alacaktır ve başka olimposlularla da tanışma imkanları olacaktır ve melez kampı bir kez daha savaş ve ölümlerle sınanacak. Bu arada Kronos, Luke'un bedebine girerek canlanmıştır. Herkes Luke'un öldüğünü düşünmesinin aksine oralarda bir yerde beklemekte.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Labirent kısımları yer yer bayabiliyor ama garip, heyecan verici karşılaşmalar da göreceğiz. Ben tek bir mekanda gelişen olayları pek sevmem.


Kitap Okuma Önerisi:  Seri kitapları kaderi, alacaksın, okuyacaksın.
Puan: 10/9


Kitap Fiyatı: 21

KARAKTERLER
 
 

Tyson, Percy Jackson'ın üvey kardeşidir. Kendisi bir kikloptur yani tepe göz. Şirin bir oğlan değil mi?  Saf, nazik, sakar bir oğlan ama saflığı az biraz aptallık derecesinde olabiliyor. Kitapta dişleri yamuk bir şey olsa da filmde tek kusuru gözü. :) SİS ismi verilen bir şey sayesinde olağan biri görünmeyi başarıyor.