16 Ağustos 2013 Cuma | By: YeniAy M.

Modern Ezberlerin Sonu

 
 
 
UYARI: Kitap hakkında bilgi içerdiğini unutmayınız.

Bilim, materyalizmi aşar...


Bu roman ya da tarih kitabı değil arkadaşlar, elbette! Bilim, din ve Tanrıtanımazlığa dair bir eleştiri-sorgulama-bilimsel üçlemesi ile yaklaşılmış, başarılı bulduğum bir çalışma.

Yazarımız, kitabın ilk bölümünü "Allah'a niçin inanılır?" sorgusu üzerine başlatmış ve bence materyalist arkadaşlarımıza teist bakış açısını göstermeye çalışmış.Yani, en azından Müslüman teistlerin. Daha sonraki bölümlerde "Ateistlerin inancı" sorgulanmaya başlanmış.

Onun hemen arkasından ise bilim dünyasında fenomen olan ve ateistlerin de severek takip ettiği; "Stephen Hawkins'in de Tanrısı var." diyerek bombayı atmış.  Nasıl ya! diyeceksiniz biliyorum ama Stephen'ın kendi sözleri ve kitabı üzerine yazılmış bir bölüm bu ve açıkçası evet, gerçekten de varmış dedirten bir şey ama siz illa "yok, yok, olamaz." mantığı ile hareket ederseniz elbette bu sonuca varmazsınız. :) Ama olaya felsefi sorgulama ile yaklaşıp, sözlerin gittiği yere bakarsanız, sonuç ortaya çıkıyor ki benim de ateistler için yaptığım genelleme benzer bir şey olmuştur hep.

Ardından ise "Ateist'lerin yanılgısı" diyerek, yanlış baktıklarını düşündüğü noktalara değinmiş. Örneğin;  "Boşlukların Tanrısı" adındaki, insanların bilimsel olarak açıklayamadıkları şeyleri Tanrı ile açıklamaya çalıştığı, argümanın yanlışlığını dillendiriyor. Veya ruh ve ahiret konusunda dilendirilenlere karşı.

İlk bölümler daha çok felsefi iddialara felsefi cevaplar olurken sonraki bölümler bilimsel iddialara karşı bilimsel iddialar şeklinde olmuş diyebilirim.

Kitap, sizin de anladığınız üzere materyalizmi bilim ile temellendirilmesine karşı verilmiş bir cevap niteliği taşıyor.

Kitap hakkındaki genel görüşüm: Mustafa AKYOL'un aldığım ilk kitabı. Televizyonda mı twitter'da mı ne görmüş, konusu ilgimi çekmiş, hemen almıştım. Fiyat olarak da çok uygun (10 tl). Mustafa AKYOL, siyasi görüş açısından sizinki ile uyumlu değilse bile, bilimsel konular üzerine yaptığı bu derlemeleri-ilginiz varsa- almamazlık yapmayın derim. Açıkçası, bilimsel konular üzerine konuşulmasına rağmen, akışkan bir dili var ve sanki o anlatıyor, ben dinliyor gibi olmuştum. Kitap sayfası bana az geldi, daha fazlasını istedim. Bazı bölümleri şöyle bir geçiştirilmiş havası verdi ve daha fazla bilgiyle konuyu daha da açabilirdi. Neyse, bir dahakine diyelim, o zaman.

Kitap Okuma Önerisi:  Muhakkak alın.

Puan: 10/9

Kitap Fiyatı: 10

Kitaptan bazı kısımlar